Wystawnym poczęstunkiem zakończony został kurs gastronomiczny zorganizowany w Ośrodku Społeczno-Kulturalnym przez Dolnośląski Zakład Doskonalenia Zawodowego. Na stołach pojawiły się zróżnicowane i znakomite potrawy przygotowane przez uczestników kursu.
Wiedzę teoretyczną i praktyczną z zakresu gastronomii kursanci przyswajali pod fachowym okiem instruktora - Pani Danuty Danił. Jej doświadczenie, umiejętności i zamiłowanie do przyrządzania potraw było doskonale wykorzystane podczas pracy z przyszłymi gastronomami i kucharzami.
Współpraca z DZDZ zapewniła dodatkowe przychody, które wydatkowane będą na działalność merytoryczną OSK.
źródło: smpodzamcze.com.pl/osk
O nowym podejściu do usług dla społeczności opowiada Honorata Kur, dyrektor Centrum Usług Społecznych w Jedlinie-Zdroju.
czytaj więcejKiedyś były portrety, teraz pejzaże i grafiki – na nowej wystawie w Oknie Artystycznym dzierżoniowskiego ratusza możemy oglądać prace Anny Cymbały.
czytaj więcejMiejski Ośrodek Kultury i Sztuki w Bielawie rozpoczyna przygotowania do organizacji IV edycji Bielawskiego Jarmarku Wielkanocnego, który odbędzie się 13 kwietnia 2025 roku w Parku Miejskim. Zapraszamy do współpracy wystawców, w szczególności: rękodzielników, szkoły, organizacje pozarządowe, przedsiębiorców oraz mieszkańców Bielawy. Jarmark połączony będzie z Targami Rarytasów Regionalnych, podczas których zaopatrzyć będzie się można w różne spożywcze produkty regionalne.
czytaj więcej8 marca 2025 roku w Akademii Nauk Stosowanych Angelusa Silesiusa w Wałbrzychu odbędzie się wyjątkowe wydarzenie z okazji Dnia Kobiet, organizowane pod hasłem "Zdrowa i piękna". W godzinach od 12:00 do 16:00 uczestniczki będą miały okazję skorzystać z wielu atrakcji przygotowanych w ramach strefy zdrowia oraz strefy urody.
czytaj więcej19.03.2025 r. Samorząd Województwa Dolnośląskiego organizuje Dolnośląskie Forum Odbudowy Ukrainy (DFOU) z udziałem firm i instytucji z Polski i Ukrainy.
czytaj więcej